<Januar 2020>
ManTirOnsTorFreLørSøn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Smått og godt ...


  
 

 


Gi barn trygghet ved å sette grenser, lage regler, klargjøre- og følge konsekvenser, være strenge når det er nødvendig... sist men ikke minst, gi masse kjærlighet.  


Det å være åpen og mottakelig for andres signaler, er nødvendig, for å finne veien inn til hjertet.

  


 


  


 


Vi må alltid ha gamle minner og unge håp! 


     

Alt som ligger foran oss, alt vi har lagt bak oss, spiller liten rolle i mot det som ligger inni oss. 


     

For verden er du kanskje bare en person. Men for en person er du kanskje alt i verden! 


  


     

Nøkkelen til glede er ikke å få tiden til å gå, men å få tid til å leve. For livet er ikke et problem du skal løse. Livet er et mysterium du skal oppleve!

     


      

Når solen ikke skinner og været er litt grått. Så trenger man en hilsen som kan gjøre godt. Å vite at det er noen der ute som bare vil deg vel. Bringer kanskje smilet til munnen allikevel...

     


-Skogen ville vært taus om ingen andre fugler sang,enn de som synger best....-Det er ikke det vi leser,men det vi husker som gjør oss lærde...-Selv et dødt tre,kan gi fjellet skjønnhet....


-Vent ikke med å beundre treets blomster,før natten er omme kan stormen ha tatt dem...


-Smerten kan være det frø som lykken spirer av.


 En kvinne kan være betagende når hun er nitten og henrivende når hun er tjueni.Men først når hun blir trettini,er hun absolutt uimotståelig.Og har en kvinne først opplevd å være uimotståelig,vil hun siden aldri være mer enn trettini... 


Dette var så søtt... minner meg om gamle dagers glansbilder... 

 

Det kom et vakkert brev til meg med disse ord:

Livet gir oss mang en lærdom... Har mange ganger tenkt på hvor rart det er at vi lever et liv, får utrolig mye kunnskap og erfaring og så dør vi! Så bortkastet... eller er det det? Bruker vi det vi har lært og erfart for å hjelpe andre, drar vi nytte av motgang og medgang? Det er ingenting som er så galt at det ikke er godt for noe!!!!! 

Du er flink, bruk dine erfaringer, tørr å stå for dine meninger, vis mot og styrke i det du er god til. Og, bruk din erfaring til å gjøre det på riktig måte!


Var ikke denne nyyydelig...


 


En liten teddy til deg... fordi du er den du er. Et unikt meneske, ingen er akkurat som deg. Deg, helt og fullt, fra topp til tå, fra øre til øre. Takk for at du fins i verden, uten deg ville en av brikkene i evighetens puslespill mangle!Den som intet våger intet vinner! 


Jeg forsøker å fargelegge hverdagen med regnbuens farger og fantasifulle penselstrøk... 


Den store gleden du kan ha, det er å gjøre andre glad... 


Til alle mine venner:

Always remember the details in the art of living...


La gledens fugler bygge rede i ditt hår, så flyr sorgens fugler over ditt hode...
              


Vend ansiktet mot solen så ser du ikke skyggene...


Elsk meg mest når jeg fortjener det minst for da trenger jeg det mest...


Kjære søster. I deg kjenner jeg igjen  meg selv, mine tanker, mine følelser og mine verdier. takk for at du er der for meg... 


Redesign-lamper

11.10.2008 

Slik så lampene ut før jeg begynte. Fine nok de, men jeg hadde hatt de siden 1991 og var litt lei de rett og slett. Dessuten hadde jeg skiftet litt stil siden de ble kjøpt.

Først vasket jeg dem med salmiakkvann for å fjerne fett og støv. Deretter mala jeg de med sølvmaling. Jeg valgte å ikke male inni skjermen. Der var den hvit og det ville jeg beholde. Når sølvmalingen var tørr, mala jeg over med krakkeleringslakk.

Når krakkeleringslakken var tørr, mala jeg over med vannbasert offwhite farge.Slik som dette blir det etter at den hvite malinga har tørket og krakkelert seg.


Deretter brukte jeg serviett-decopage-teknikk for å få frem denne effekten. Ble de ikke fine?


Puter av gamle klesplagg:

   

   

 

Disse putene er laget av en vest og en genser. Veldig enkelt. Klipp ut nedre del av plagget, vrangsy men la det være igjen en passe åpning til å stappe inn puta. Rett den, stapp inn puta, pass på at den ligger godt i trekket før du syr sammen åpningen med små, pene sting. Her har jeg brukt en røff knapp og et merke jeg sprettet av genseren. Ikke så nøye hva som står på, det gir en fin effekt likevel...
  

Redesign av lutet speil

Hadde spekulert lenge på hvordan jeg kunne fornye speilet i gangen. Det en gang så populære lutede utseendet var utdatert og jeg var rimelig lei av det. Likte heller ikke den utskjærte profilen i overkant av speilet. slik så det ut før:

    
Har vært å revet av bordkleeingen på et gammelt fjøs. Det har vi kappet opp og skal bruke som panel i kjellerstua. Det ble noen rester igjen og de laget jeg en ramme av. Jeg målte slik at litt av den gamle omrammingen på speilet skulle vises. Malte denne hvit. så skrudde jeg på rammen, etter at jeg på forhånd limte den ihop og satte den i press. Jeg hadde noen gamle båtnagler som jeg kuttet litt. Disse plasserte jeg i hjørnene etter å ha borret hull til de. Hullene var såpass trange at det ikke behøvdes lim, måtte slå de ned. Deretter plasserte jeg to porselensroser i et hjørne. Syns dette ble en tøff kontrast mellom det røffe og det skjøre...
    
      
Speilet mitt med den nye omramminga. 
     
    
    

De hvite porselenrosene, kjøpt på "Neste stopp" for 5,-...

       

Sammenføyningen i hjørnene, med båtnagler.


   


Gammelt vindu ble minnealbum.

Dette gamle vinduet fikk nytt liv. Jeg beiset det og pusset for å få ett slitt utseende. Deretter tapetserte jeg baksiden. Tapeten stiftet jeg fast. Deretter hengte jeg på forskjellige ting som har minneverdi for meg. Bildet til bestemor, pipa til bestefar, sølvskjea jeg fikk i dåpsgave m.m. Å lime med smeltelim på glass er supert!


 


Malt gulvteppe.

 

Da vi bygde huset vårt, var det mange valg å ta. Et av valgene var hvilke fliser vi skulle velge på bl.a badet. Jeg valgte helt nøytrale blågrå fliser og var stort sett fornøyd med det. Etterhvert begynte jeg å angre på at jeg ikke hadde valgt noen med motiv, for eksempel på gulvet. Da fant jeg ut at det jo måtte være mulig å male på flisene. Jeg pusset lett over flisene med et fint sandpapir. Deretter tørket jeg over dem med salmiakkvann, for å fjerne fett. Jeg laget meg en sjablong som jeg la på og brukte en svamp (med lite maling) til å dyppe på sjablongen. Deretter malte jeg striper for frihånd rundt "teppet". Du kan selvfølgelig lakke et tynt lag over, gjerne med spraylakk, slik at det blir mer holdbart. Jeg har valgt å ikke gjøre det, for hvis jeg blir lei av det, er det bare å legge en bløt fille over det i noen timer, så er det bare å vaske det bort. NB! Jeg brukte Lady vannløselig oljemaling. Lykke til!


 


Les hele saken >>

Egne skuffer.

 

    

I vår familie er vi fem stk. Det betyr at det blir mye klær på badet, om kvelden, når alle skal gå til ro. Vi fant da ut at det under baderoms-innredningen vår var et dårlig utnyttet rom. vi målte bredden under skapene og laget fem skuffer som fyllte i hele bredden. Under skuffene monterte vi små hjul, slik at det er enkelt å dra frem skuffene når vi trenger klærne, men også når man skal rengjøre under skuffene. I front sagde vi ut (med stikksag) et hjerteformet hull, som passer akkurat til hånden. I ettertid viser det seg at dette ikke blir så mue brukt, men det er jo likevel et dekorativt element. En ide kan også være å male ulike farger inni hullet slik at det er enkelt for barna å finne sin skuff om de har blitt omflyttet. Lykke til! Les hele saken >>

Lys


 
   
Slik lager du disse flotte lysene selv, av gjenbruksmateriale...

 

 

Du kan bruke gamle bokser, f.eks som har vært valnøtter i. Ta så et fint papir/tapet og kle boksen med dette. deretter smelter du gamle sterinlys-stumper i en gammel kasserolle og heller dette nedi til boksen er full. Plasser så en veike nedi, dette får du kjøpt på en hobbybutikk. Denne må bindes fast i en stikke/pinne som hviler på toppen av boksen. Dette er nødvendig for at ikke veiken skal forsvinne nedi når stearinen stivner, for da krymper den! når stearinen er kald, varmer du opp litt mer og fyller i "krympe-rommet".


Husk å alltid være tilstede når du brenner levende lys!